Over Ons

 

  

Ik ben Corrien Meerveld 

Geboren in 1982 in een klein dorpje in Groningen. Ik groeide op in een creatief, nooit stilzittend gezin. Alles wat je zelf kon maken, maakte je zelf. Samen knutselen en naaien werd me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder leerde het weer van haar moeder, en zo gaf ze het ook aan mij door. 

Mooie dingen maken, van kleding, meubels tot tassen hielden me altijd bezig, ik verveelde me dan ook nooit. Op mijn 16e ruilde ik het kleine dorp in voor Zwolle, om daar te gaan studeren aan het Cibap. Waar ik naast me creatief te ontwikkelen vooral bezig was met winkelinrichting en etaleren. 

Na het Cibap starte ik als zzp’er en ging aan de slag als etaleuze. Ik trouwde met de liefde van mijn leven, en samen gingen we wonen in Leiden, waar we als Groningers niet konden aarden. We verhuisden naar Amersfoort, waar we ons binnen korte tijd ontzettend thuis voelden. We kregen ons eerste kind, verbouwden ons eerste huis, kregen nog een zoon..verbouwden ons 2e huis, waar we nu nog steeds met veel plezier wonen met ons inmiddels grote gezin van 2 zoons en 2 dochters. 

Tussen de kids en verbouwen van huizen door ben ik gestopt met etaleren, en mezelf meer gaan richten op mode interieur en tassen ontwerpen. Ik ontdekte bij toeval een zak leer op marktplaats (gratis af te halen) Ik ben hiermee gaan experimenteren, daar ontstond de liefde voor dit pure materiaal! 

Veelzijdig, strak en duurzaam...ik ben enorm fan van leer. Ik hou van het combineren van structuren, glad en ruw, contrasten, strak en industrieel, het haalt het beste in beide naar boven. In mijn ontwerpen zie je die contrasten dan ook altijd terug. Is het niet met ruw en glad, dan wel door een contrasterende stof aan de binnenzijde. Ook de diagonale lijn laat ik graag terugkomen in mijn ontwerpen. Dit maakt de ontwerpen uniek herkenbaar en helemaal PB14.

PB14? Ooit begon het met ons adres, ons fijne thuis, waar ik mijn atelier heb. Mijn basis, waar mijn passie voor leer begonnen is. Waar ik met liefde mooie tassen voor jou ontwerp en maak die je je leven lang bij je draagt, dé tas die tot jou basics hoort. 

PERSONAL(leather)BASICS since 2014

Wil jij ook zo’n fijne Personal Basics tas, uit de collectie of helemaal op maat gemaakt? Neem gerust contact met mij op!

   

 
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein